Egy logó születése

Egy barátom sporthorgász, csapatban szoktak indulni különféle versenyeken. Szerettek volna egy kifejező logót, ígyhát elkezdtük a közös munkát.
Elmondta, hogy főleg pontyozni szoktak, tehát az emblémában is ezt a halat szeretnék viszontlátni, esetleg egy-két horgászkellékkel kiegészítve. A néven még gondolkodnak, de az emblémát elkezdhetjük tervezni. Először két vázlatot készítettem, egy dinamikus térbeli kompozíciót, és egy letisztultabb, minimalista grafikát. Igyekeztem mindkét változatnál visszaadni a pontyok jellegzetességeit (bajusz, uszonyok, stb). Mindkét esetben a halat kapcsolatba hoztam a horoggal, vagy annak formájával.

Végül a realisztikusabb változatra esett a választás, s mivel én nem vagyok túl jártas a halak világában, kaptam egy kis útmutatást a csali helyes felkötési módjáról, illetve a hal anatómiájáról… Meglátásuk szerint a vázlat inkább hasonlított sügérre mint pontyra, így javaslataik alapján jobban kidolgoztam a szájat, jelöltem a pikkelyeket és látható hátúszót is kapott a halunk. Így már egészen ponty kinézetű lett, az új tervet is még egy fekete-fehér grafika formájában mutattam be.

Következett a színezés, készítettem pár variációt, ami alapján elindulhatunk. Szerencsére az egyik olyan jó sikerült, hogy nem is volt szükség további kísérletezésre, rábólintottak a pasztellesebb barna/homokszín kombinációra. A logó főleg sötétzöld felületeken fog megjelenni, ezért ez a változat színharmónia szempontjából is jó választás.

Közben meglett a csapat neve is, Target Carp Team. Egy merész húzással célkeresztet varázsoltunk a hal körüli damil vonalából, így teljesen összhangba került az embléma a logotípiával. Az utalás is jól érzékelhető, miszerint a csalival tulajdonképpen megcélozzuk a kifogni kívánt zsákmányt. A célkereszt és a szöveg is kapott egy kis dőlést, ezzel dinamikusabbá vált az egész logó. Úgy gondolom, mindenki elégedett. Sok sikert a versenyekhez, srácok!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal tetejére